Βιογραφικό Σημείωμα


Το  να συντάξει κανείς ένα Βιογραφικό Σημείωμα (CV) μπορεί να είναι πιο πολύπλοκο από μία απλή ανασκόπιση, επειδή η φόρμα αλλάζει ανάλογα με το είδος της εργασίας στην οποία κάνετε αίτηση, που μένετε, και τι χρειάζεται να συμπεριληφθεί μέσα στο CV. Παρακάτω ακολουθούν ιδέες για το πώς να γράψετε έναν οδηγό CV, επιστολές που το συνοδεύουν και τι να συμπεριλάβετε μέσα σε αυτό.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το βιογραφικό σημείωμα

Όταν γράφετε ένα CV είναι σπουδαίο να υπάρχουν όλες οι σωστές πληροφορίες ώστε ο μελλοντικός εργοδότης να σχηματίσει με την πρώτη μάτια την εντύπωση ότι είστε ένας δυνατός υποψήφιος για τη δουλειά.

Αρχίστε το CV από ένα πρότυπο

Υπάρχουν πρότυπα για βιογραφικά σημειώματα στη MICROSOFT που είναι διαθέσιμα δωρεάν για τους χρήστες ή βρίσκονται μέσα στο πρόγραμμα Word. Αυτά τα πρότυπα περιλαμβάνουν βασικά στοιχεία για εργασία  ή για καριέρα.

Δημιουργήστε ένα προσωπικό CV

Οπωσδήποτε παίρνει περισσότερο χρόνο να γράψετε ένα προσωπικό CV, αλλά αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια, ειδικά όταν απευθύνεστε σε εργασίες που ταιριάζουν απόλυτα στην εμπειρία σας και στις δεξιότητες σας.

Συμπεριλάβετε  μία  συνοδευτική επιστολή μαζί με το  CV

Η συνοδευτική επιστολή μπορεί να περιέχει  λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με το γιατί είστε ο ενδεδειγμένος υποψήφιος για τη δουλειά και επεξηγεί τους λόγους που δείχνετε ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη εταιρεία.

Εξετάστε δείγματα CV

Υπάρχουν διάφορες φόρμες και τύποι που αφορούν ακαδημαϊκά ή διεθνή CV, καθώς και ποικίλες μορφές σε διαφορετικές χώρες.

Συνοδευτικές επιστολές μαζί με το CV

Όταν κάνετε μια αίτηση για μια δουλειά είναι σπουδαίο να έχετε και ένα συνοδευτικό προσωπικό γράμμα μαζί με το CV.

Σε αυτό το γράμμα περιγράψτε για ποιο λόγο είστε εσείς ο κατάλληλος υποψήφιος για αυτή τη θέση εργασίας. Μην επαναλάβετε πληροφορίες που ήδη έχετε παραθέσει στο CV, παρά αναφέρετε ποιες ικανότητες σας αντιστοιχούν στις απαιτήσεις της θέσης που διεκδικείτε.